Wednesday, November 9, 2011

My Next Trip Teaser & Give-Aways


Sapa dapat teka, stand a chance of winning 2x mystery gifts. Sonang jek...

Am currently planning for a trip, still torn between this 2 destination... travel date here in month of December so that sejuk sket. For this contest senang jek syarat nye ie seperti yang tertera di bawak nun sano...

Pic 1

Pic 2

Pic 3

T&C
1. Guess all THREE (3) pics
2. Guess all THREE (3) places (if kata nama khas or nama acticity tulis ler yek, else if general, tulis se-general nye)
3. Guess all THREE (3) city/countries
4. Write your answer on my comment column (leh ajak kengkawan participate, leh dapat brownies point, ehheheh....)

Example : Longkang @ KL/Malaysia (sonang kan)

Hadiahnye? Jangan risau, one thing for sure, it would not be from Malaysia :)


Hadiah and pemenang will be announce 1 week after the closing date. Oh yah! I will select 2 pemenang tau...


Closing date : 16 November 2011




Hyperlink credits : will be updated after the winner announcement


21 comments:

Gil Ra Im said...

arghh stress..pic no 3 tak dpt dikesan.=p

BlueEwoke said...

ok i nk jawab.

1. Desert driving or bashing @ Desert Safari Dubai / UAE

2. Ferrari World Theme Park @ Abu Dhabi / UAE

3. Sand yatching @ Dubai /UAE

Ha amacam? ada yang kena tak?? mesti ada kan? hahaha (ceh confident jek) kui kui kui

MasZuber said...

macam dekat abu dhabi jea..

Janggel said...

Adoi tiga-tiga aku clueless....*sambil mata blink2 kagum tengok keindahan alam.

Biqque said...

ala kalo dah sume jawab mcm na, camne nak pilih pemenangnyer? hahahaha!

eugene said...

Ok, simply hantam,,,

first one, Paris-Dakar route

second,..Ferrari Abu Dhabi theme park

Third,..Australia sand surfing

kena satu pun boleh dapat hadiah kan?

Lily Riani said...

gil im ra,

boleh nye... sonang jek. ehehheheh... kat malaysia ada satu templat kat sepang jek leh buat bende nih!

na,

amboi! laju and almost betul, i idak ler boleh ckp mana betui mana salah kang org copy answer you. try lagi skali. you plg terdekat dah nih.

maszuber,

tips nye di kawasan2 yg sewaktu ngan nye. dia 3 diff location tuh.

janggel,

not that hard, some answer orang dah reply dah pun.

Gil Ra Im said...

1. Dubai Desert Safaris @ Dubai
2. Abu Dhabi Ferrari Theme Park @ Abu Dhabi, United Arab Emirates
3. Dune Buggy Safari @ Dubai

if all of 'em are in 3 diff loation, mmg jwpn ai masuk longkang. hehehe~

Lily Riani said...

biqque,

ada can lagi... cuba dan cuba dan cuba lah lagi. all 3 diff venue. yg abu dhabi tuh dah confirm. ehehhe.....

eugene,

satu only correct, hahaha.... i cant be flying from one end to another within 6 days lar. heheheh...

Lily Riani said...

semua yang dah jawab and akan jawab,

nih nak bagi tips nye...

- all 3 are of diff destination.
- 2 cities located in same country AND 1 cities is located totally another country (i think, ehehheh)
- it is within same region ie EMEA (sapa keje multinational sure tau apa makna nih, goooooogle)
- flight yang i plan nak ambek transit kat negara pic3 tuh.

ini terlebih tips nih. ehehheh....

ps : tgh kumpul barang nak bg winner, semua cam hyper giler, should i give away 3 prizes instead :D

BlueEwoke said...

Ok i try sekalik lagi..(gile excited hahaha)
1. Desert driving or bashing @ Desert Safari Dubai / UAE

2. Ferrari World Theme Park @ Abu Dhabi / UAE

3. Sand yatching @ Doha / Qatar

Wenny said...

Wah everyone so cepat one. I want to cuba also ... here's my answer but my answer macam same as BlueEwoke:

1. Desert safari in Dubai, UAE
2. Ferrari World Park in Abu Dhabi,UAE
3. Blokarting in Doha,Qatar.

Ok, macam mana ... ada chance kar?

Rob and Mandy said...

Well, the first and third could be anywhere... The second one is the Ferrari World theme park in Abu Dhabi.

bdk2 @ John said...

omg!!! dh ramai yg jawab! aiseh!
but i do know the first 2 pictures!

1. 4x4 wheel drive kat padang pasir Dubai! Gosh!

2. Ferrari World, Abu Dhabi!

3. hurm...i read the clue. i guess Doha, Qatar!

So damn jealous lily!!! pls bring me along! hahaha

Life Ramblings said...

1) desert driving - Doha, Qatar
2) Ferrari World - Yas Island, Abu Dhabi, UAE
3) blokart sailing - Dubai, UAE

Janggel said...

Ok ok aku cuba >>heheh *sambil mata mengintai2 dan menjeling2 jawapan orang2 atas.

Gambo 1: rasanya macam kat padang pasir (memang pon) kat Dubai la kot sebab Dubai cam mewah sikit so boleh la buat aktiviti2 cenggini.

Gambo 2: Taman Tema Ferrari World juga kat negara Arab: Dubai

Gambo 3: Kaedah meluncur angin menggunakan kereta beroda 3 - juga di tempat yang sama Dubai.

kemang~ said...

@janggel

harus kena rijek jwpn gitu.... hahaaa!!


lily !!!

nak ikot !!

Biqque said...

menjelajah ekstrem fadang fasir safari lah di dubai "alolololo" *sambil tepuk mulut berkali2*

taman tema ferrari yg amat penuh wow lagi fofular di abu dhabi
"eeeeeoonnnnnnng" *bunyi ferrari*

memandu kenderaan bermotor yang dilengkapi dengan kain layar di doha
"yalla! yalla!" *sambil kelepiaq kain pak haji*

AKU GOOGLE SUME GAMBAR OK! KALO SALAH, SALAHKAN PAK GOOGLE OK!

Ainul Arina Madhiah said...

erm... I don;t have any idea about it... cuma saya nak cakap yang saya memang tabik ah dengan kak biqque! That is the super tepat punya bunyi arab! Superb~

sekian

dari saya yang dah lali dan selalu rasa macam nak sumbat kain dalam mulut orang yang bertarzan setiap kali ada bunyi alolololooo tu..

ZurynHenney@facebook said...

Salam Lily...nk jawab jugak ...^^
selepas menggunakan khidmat cik googleni la hasilnye...:--

1)4x4 Desert Safari experience a.k.a Dune Bashing @ Dubai Desert Safari United Arab Emirates or


2) Ferrari inspired rides and attractions theme park a.k.a Ferrari World Abu Dhabi @ Abu Dhabi
United Arab Emirates

3)Qatar Sand Yacht Race @ Doha, Qatar (gambr tgh race tu...hehhe

Hopefully sempt lagi join semalam nk jwb dah intenet slow..huhu..^^

Lily Riani said...

amboi... ramai tolong answer... terhaur gue... tunggu sat nak tgk answer and announce pemanang. sat nooo..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...