Thursday, November 24, 2011

Malaysia Hotel Booking Calculation - HELP!

Travelholic sekalian umat, camna nak kira yang bawah nih?
TOLONG!!!!!

Ish! Awat ler aku pail ilmu hisab dolu... Hehheheheee....

11 comments:

tetamu said...

Itu 9x3=27 sudah ambik kira dia punya tips jadi kena tolak 2 bukan campur 2

27-2=25 (sewa hotel lepas diskaun).

Kalau nak dapat balik 30 kena campur 1x3 (wang yang dikembalikan)

9x3 = 27
27 + 3 (wang yang telah dikembalikan) = 30

Wenny said...

Yang, eventhough the discount is $5 but becos you gave $2 tips ... you all share total room cost of $27, no more $25.

This is just a brain teaser kan? You can't possibly fail ilmu hisab, not when you are from sekolah cina leh. Your maths should so much much better than mine from sekolah inggeris :)

dzuchan said...

hehe...sepatutnye 5 henget tu wat tambang ape2 transport..
okey, jawapan i x relevan..

Lily Riani said...

tetamu,

salute..... dapat email nih pagi, otak jam gile, then dapat answer. heheheh pandai!!

wendy,

blank brain ler... ehheh but eventually brain functioned. ehheheh...

dzuchan,

waima tak relevant but U SETUJU!!!!!

Bananazą®‡ said...

Ma Mama said dont eat too much fish eggs Bananaz tak follow advice now baru tahu hahaha.

shah_rule said...

hah benda ni memang takkan dapat kot jalan kira2 dia~ haha ke aku pun termasuk dalam orang2 fail ilmu hisab nie??

BlueEwoke said...

Nak mengaku memang aku fail maths zaman2 sekolah dulu, so tak dpt la nk bantu menjawab hahahah

bdk2 @ John said...

sorila lily...eventho i am an auditor, tp i ni lembap skit nk kira2. kalo kira duit btol...mata segar jee...hihihi.

Lily Riani said...

bananaz,

they say the same if you drink ants. hehehhe.... tipu!!!!

shahrul,

heheh.. trick question, apparently dont think in linearity way.

na,

i birderline then decide to post kat cikgu after habis belajo, ini ler jadiknye.

john,

bab duit and holiday - tobat laju kaaan

kemang~ said...

oppssss... surrender bab benda gini..haha

Janggel said...

Ohhh kalo aku,, serahkan kepada member travel yg keje beng! Hahahahhaa. Komplikated gile kalkulesyen tu.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...