Monday, September 26, 2011

Halal Thai Can Food


Interesting dak title nih? OK, yang nih blog in Malay ler kot. Bukan nye omputeh tau apakebenda Halal tuh, well maybe some might know ler kot kan. Atas sebab I selalu ler bawak instant noddle yang tercinta (perisa Asam Laksa & Kari), si Anna ni kesian ler kan kawan dia sorang nih. Nak jadi kan cite, Anna nih regional job so, every alternate week kena gi Bangkok (ala ala 2nd home gitus). Hobby dia nih pulak makan makan dan makan lagi, maka selalu ler dia ke Central, Big C, Paragon etc tuh menyopping di supermarket diarang.

Hatta, satu hari tuh dia nak nyopping makanan tuh dia bawak ke Italy tuk holiday nye (ah ah I dak ikut sebab dah nah gi, tapi masih jealous gilosss ok!!!). Dia pun TERSEREMPAK ngan series of makan tin yang HALAL, DENGAN TERKEZUT nye dia sms, call, email berbagai ler tuk meng-hapdate kan kabaran ini. I pun apa lagi, stumpang sekaki ler tuh trip nih, suruh ler dia beli makanan supaya I tak yah makan maggi TIAP HARI.

Hasil nye? HAH!!!! Gambo ni ler.... yang atas nih Pad Thai - kot kot tak caya, tuh hah tanda HALAL (Anna siap tunjuk takut kawan dia yang in doubt kejujuran nye, ehhehehhe.... sampai gitu skali).

If you tengok instruction nye, direction itu & ini, si Wahidah kata "awat banyak sangat direction? Pad Thai nih nak pegi mana?" HAHAHHAHA..... lawak lawak....

Yang nih pulak, nasi dalam tin..... terror dak orang Thailand nih... SIAP BROWN RICE LAGI... HEALTHY tuh. Ada tanda HALAL gak, but malas nak pusing pusing tuk angle gambo... ehhehe... CHUP! Ada shrimp kering perisa cili tuh makan ngan roti or nasi. kiok kiok kiok....

Tak lupa juga, serunding sebab dia kata masih mood Raya, apa apa ler Anna oooiiii.... Serunding ikan lak tuh. Ish!

Kot ler ada orang yang KURENG pandai makan, HAH! tuh, siap ajar makan cam na.... ehheheh....

Ini hah, makanan ruji setiap trip... sejuk sejuk sup sup sure SODAP!!! Oh! Beli di Tesco Mesia.

My breakfast food, sebab I nih gastric tahap dewa tak ingat dunia nye.... tak makan nih, K.A.N.T.O.I!

Bende ni WAJIB WAJIB BAWAK..... sonang, malam guna tuk makan maggie, siang letak roti ngan serunding etc... sudu/garfu & pisau tuh 3in1 si Fatin beli masa gi Bangkok 2 months back.

Soooo.... dah leh get ready and goooooo....

JOM GREECE!



1 comment:

BlueEwoke said...

wah syoknya ada byk choice..tak payah la asyik meggi jek.. nk jugak heheheh..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...