Thursday, December 1, 2011

DSLR Travelholic. I am?

Sticky Post 
(Is this the right way to use? Hehheheh... memandai jek!)

Gambar hadiah Crabtree & Evelyn at the bottom of this entry.

It’s been awhile
That I smile
Looking forward for trip
To a country where my pocket will rip

Is this a toy?
Or is this a hoax?
Boy, oh boy!
It does come in original Pentax box,
A DSLR that truly rocks!
To be used by a cute-sexy-fox (Me! Me! Me!)

Lie to Travelholic I will not
To OWN this I must “GOT”
Been giving this loads of thought…
Searching for days on Mr. Google
Till I get it, I can only ogle
Else my dream pop like a bubble

 

Which one should I get?
The Robot - when our eyes first met?
Wonder how much this cost nett nett?
But… the last time I check,
No more stock, oh so sad!

Oh! Then there’s the Rainbow edition
…. the Robot succession?
Aggressively hunt with lotsa passion
To fill my crazy obsession
Too “far & crazy” to hit my nation
Owning it, I guess… out of question!
 

Latest I just saw
Oh! Sooo wanna know more!
Got it! Baby P it is known for
Am going crazy over it loooor
Here I am doing my tedious chore
Finding out more till it’s a bore
Hope - I must own one lor horr !?!


Would you have guessed where my next destination is?
No more going to Middle East
Because it’s too expensive… CIS!!
Sigh… So it shall fall in my next year’s list
With Anna - my “join-by-Jaipur” sis

Soooo…. Where I am going is not that far
Asia Pacific region only maahh…
Cepat! Cepat! Cepat teka ahh…
OK lar, I disclose to you all je larr..
Tah daaaahhhhh…….
Me be going to OSAKA
Kah Kah Kah……



Who dare to comment in pantun version, dapat FREE Crabtree & Evelyn!! Ada berani!


Hadiah tuk 3 orang pemenang ajek tau, yang banyak banyak tuh untuk team I kat opis (Xmas gift diarang)


Credit Hyperlink : Pentax K-R


30 comments:

Cawan said...

Again visiting Doraemon! waagghhhh.. wait for us, kesian Aqilah :(

Mie said...

Lily san Ogenki desuka?
Wah nak gi Osaka...

Lalu je kat Osaka, masa tu shinkansen stop jap kat stesyen dlm perjalanan dari Tokyo ke Nagoya...

Bananazஇ said...

Whoa! Nice DSLR poem, getting Baby P or Rainbow? Oh Osaka pigi, Ah so desu nei.

Janggel said...

Oh maiiii so kiut la kemera2 itu!
Nak pi osaka eh? kim salam kat Doraemon ngan noobita!

Lily Riani said...

cawan,

i gi recee tuk u guys dulu yek... 1 of the must visit is niqlo and toys r us sbb niece i collects my little pony. i tgk kat hotwheel tuk u gak nnt.

mie,

nagoya ada apa yek? i tgh pikiq shud i do hiroshima? hemmm....

bananaz,

the "car" guy! hehehhe....pigi osaka naik "fei chi"... hehheh apparently need to order 2 weeks prior and they dont do online ordering pulak. sigh... see lor.. how.

jenggel,

kiut kaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnn.

i nak gi jumpa detective conan ler and price of tennis. MUAHAHA...

kemang said...

hah gi osaka???



nak tumpang masuk dlm beg troli bleh x?

Biqque said...

u go travel like hati suka-suka,
i go travel kena pilih tempat haiyo,
eh tak jadi qatar now osaka,
takpe la gitu i meet u at tokyo.

haaaaaaaaaa masukkkkkk masukkkkkkk! hahahahahaha!

Lily Riani said...

kemang,

berapa banyak luggage aku ko nak masuk dah...? ehhehehhe.... ko bela jin ke leh masuk luggage nih! heheheh.... jom ler jom ler... btw, if you gi xian i nak ITUT!!!!

Lily Riani said...

biq,

cik biq menjual pantun sakan
perkataan "haiyo" beliau gunakan
cik lily nak tanya travelholic sekalian
"haiyo" tuh mana punya bahasa kebangsaan?

walau begitu hamba cuba membalas
sebab di opis tersangat lah malas
harap jawapan hamba boleh lah pass
perbedaan kita hamba tak was-was
sebab cik biq naik pesawat, hamba naik bas
hamba punya slow, cik biq punya fast
hamba beli gangsa, cik biq beli mas
hamba shopping pasar malam, cik biq ditempat kelas
walaupun pantun cik biq jual berdas-das
hope our passion & friendship will forever last.

amacam? beli niq?

bdk2 @ John said...

bencilaaa u lily!!! so much places! damnn so jealous ok!!!

btw, for u i think u shud pick rainbow design coz it suits u the best. ewaahhh! pepandai je i nih!

anyway, u sambut new year kat sana ke? omg...if so, jeles again! hahah.

btw, ur companya ade nk amek auditor x? kekekeke

Janggel said...

Nak jual pantun gak la!!! Hehehe ;-

Ewahhhhhhhh haitttt.*buat suara nyaring


Aperture, shutter speed semuanya basik je,
ISO tinggi gambar pulak ada noise,
Nak berangan ke OSAKA rasa tak terdaye,
Alangkah bagus kalau ada 'Mak Gule'....

Ewahhh jawab jawab!!!!
(Pantun ada kene mengena dengan kemera di atas hehehe)

gadisBunga said...

lompat-lompat dari blog saya,
nampak kamu di sana jadi ke sinilah kita,
oh, nak ke osaka kamu rupanya,
kalau ada rezeki tolong kirim salam kat nakata.

jadi kamu dah decidekah,
kamera mana yang kamu nak beli,
yang itukah?
ataupun yang ini?

*pantunkah ini? heheh~

BlueEwoke said...

wah semua orang berpantun nih..ini tak boleh jadi ni!!! Last sekali tulis pantun zaman sekolah2 dulu hahaha..macam best la pulak nih..

Takpe aku datang dengan pantun 6 kerat ni kah kah kah....

Pextax KR pilihan si lily mother of all travelholic,
Lily nak ke Osaka bikin hati ku terasa dicarik-carik,
Bukan nak dengki atau busuk hati, tp nanti tlg la recce,
Apa brand DSLR pun, kalau reti, memang menjadi,
Rainbow atau Robot, dua-dua pun niedlich,
Ha apa tunggu lagi..pegi..pegi..pegi la beliiiiiiiiiiiiiiiii..

Ha amacam?? Boleh??

Nota kecik: niedlich - cute in german hehehe

Yan said...

salam kenal..

seronoknya boleh travel maccam u.. but i can share sumthing here. TQ for sharing.

AKO @ retna said...

pssttt new year kat Osaka ker??
giler syiokk nyaaa....
tak mampu nak jejak, baca citer korang je laa...

pape pun hv a great holiday..

psstt kamera tu siyes comel..
mmg kaler ful ek? mcm menan pun ada sekali pandang hehe ;)

Lily Riani said...

Janggel,

Bila Janggel mula berbicara
Cerita semua berlatar belakangkan camera
Dari ISO, Osaka ke ‘Mak Gule’
Kalau mahu seribu daya
Kalau sanggup ada aja jalan nye
Tak kesah ‘Mak Gule’ atau ‘Bapak Buaya’
Asal OK, pandai pandai lah yea

Ko nye susah giler nak balas boleh tak!

Lily Riani said...

GadisBunga,

OK! Anda berjaya mengconfusekan saya
Nakata atau Nobita kah sepatut dikirim salamnye
Apa-apa pun welkem kesini Si Cik GadisBunga
Empunya badan mesti se-ayu namanye

Eh! Seperti biasa takala membeli
Tengok-tengok, reccee-reccee
Peek here peek there, look see look see
Design yang mana berkenan dihati
Asal ada duit, gi ler joli
Asal jangan kopak purse ni nanti

Awat pantun kedua pelik sekali
Terkontot, terketot, terpancung tak bertali
Pening pikir, juling mata, gigit jari
Tu lah tuh, jenis pantun apa kah ini?

Janggel said...

Kehkeh keh nak aku jawab lagi??? Meh sini..*sambel sinsing lengan baju.

Berbokeh-bokeh potret di Osaka,
Shutter count bertambah, ada ku kesah?
Tak kire lah Mak Gule ke atau Bapak Buaya yg tunjuk muka,
Janji puas napsu serakah!!! (Dalam konteks ni napsu serakah adalah dapat p travel free ye!!! Jangan pikir lain)

Fuhhh jenuh gak aku pikir pantun rlated ngan kemere pentexni hehehe.

Lily Riani said...

Na,

Risau ku risau pantun si Chawanna
Tapi kena balas, habis nak buat cam na?
Betul gak! Asal reti; outcome - Oh! Mama Mia!!
Dari Santorini, Bucharest langsung ke Osaka
Alang-alang berkenan, beli je lar
Kalau idak, sure hati merana lara
Lalu meratap di tepi jendela
Sambil makan banana
Berlagukan Lambada
Bak pungguk merindukan GadisBunga
Lawak buduh, HAHAHAAAAAAAA….

Seksa ler ko jual.... ish! Mencabar!

Lily Riani said...

Janggel,

Pantun dijual berbunyi kinki
Akan ku cuba menjawab, membeli
Napsu serakah Janggel kah ini
Hanskem, macho; WOW!!! Lagi sexi
Waima tak kesah shutter count tinggi
Nor Si Sugar Daddy and Sugar Mummy
Janji dapat yang dihajat di hati
Pentax k-x harus ku miliki

Pantun camera susah ler...poning den.

Lily Riani said...

yan,

welkem welkem... welkem to share share... we share cos we care. ehheh...

ako,

comeiiii kan.. aim dah 2 tahun ok! kat low yatt ada yang full ed or full yello cam bumble bee. simpan angan2 nampak gaya nye. sigh...

bila nak makan kimchi kat ampang? heeheee

fatt said...

LILY NAPE BLOG KO TAK KUAR KAT FEEDER??? T__T

oh mai...aku dah ketinggalan contest ni...envy u!! *sulking*

Lily Riani said...

fatt,

aku pun tak tauuuuuu..... aku nak sorang sapa tlg check ak? aku keje company IT, but mana orang kat opis main blog blog kan kan kan...

mana ada ending date babe, jual jek pantun tuh.

Biqque said...

*biq masuk sambil bawak kuda kepang*

haiyo haiyo tahan bas tak lepas2,
tahan punya tahan sampai tak cukup napas,
banyak cekadak aku naik flight ko naik bas,
ingat ko tu jenis larat nak seret beg bergalas2?

*kepak2 ketiak*

Lily Riani said...

biq,

Balasan terbaik dari Si Biqque
Sambil berpantun, sambil memerli
Sememangnye luggage ku so overly big
Sebab nak jaga title Diva-Trolley-Dolly

Nak tambah sikit sebab ko tuh lawak sangat
Ketawa terbahak bahak lagi berteriak-teriak
Bab kuda kepang & kepak ketiak penuh semangat
Make sure bulu ditrim masa ko berkepak kepak

Spray Odorono tuh, so bau tak menyengat
Check betul betul, takut tersapu minyak Cap Kapak
Takut kang pengsan lak IBM nye semua mamat!
Tobat masa tuh aku LOL bagai nak rak!

masMZ said...

hadiah cadbury idaman hati
tapi berpantun ambe tak reti
takut nanti berbahasa basi
cuma rasa cik Lily orangnya baik hati
kalau ada tiket free nanti
bawalah ambe travel sekali (sekali dengan pakej cokolat cadbury)

~deng ngingau dah dapat cadbury

BlueEwoke said...

Hahahah aku dah baca pantun sekor2, memang semua ada bakat berpantun!! tidak ku sangka sama sekali HAHAHAHAHAHA. Rupeny2 geng2 blogger kita semua ada bakat terpendam berpantun.(aku tergelak baca pantun korang pagi2 sabtu nih!!)

So nanti kat redang kite leh buat aktiviti berbalas2 pantun!!! Hahhahahah (idea cam haram jadah) kah kah kah kah kah

Lily Riani said...

na,

actually... i thk it can be kinda fun, bahagi group, bagi time constraint and kene buat rangkap pantun... best tuh. ehheheh....i beginning to like the idea.

kemang~ said...

lily.... u punye blog x keluar kat feeder...aiyo


sumpah korang lawak bab2 berpantun ni.. haha !

Chibi Maruko said...

comel gila.. warna warni lagi tu.. tapi sungguh memang comel.. buat tambah u comel aje lily bila sandang kamera ni... mau banyak mata memandang :)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...