Thursday, December 8, 2011

Bongok & Bongkak In KLIA

Note : This is the cleaned up version, below earlier entry was blogged via iPhone, hence seksa giler nak edit grammar and spelling error. But most blogger sungguh cekap and understood my frustration very well and shared the pain. I suppose "Hanya jauhari mengenal manikam"?

*****************************

I just touched down at KLIA half an hour ago, rindu dendam kat blog dah 3-4 hari. Apa leh buat, network kat Marina Bay Sands (ala hotel yang macam kapal kat atas tuh) was soooo sesangat bad that I can't book the Air Asia latest 10cent promo....

Cis, baca somewhere that Travelholic Chawanna kata diarang dah book 3 flight... Confuse gak, 1 destination for 3 pax or 3 destination for 3 pax .... ke book nak beli 3 flight/aircraft (Amiiiin.... ahhahahhah). Jagung dibuatnye. Apa apa pun, sampai umah nanti baru check yang mana rasa nak gi then terus book. Tapi tak brani nak book sebab next year dah plan gi Scandinavian countries ngan few friends ie Finland, Norway, Sweden, tapi rasa nak lajak to Estonia and Russia. But then again, rasa cam plan ni leh turn 360 degree jek.... ie to New England, Vermont and Canada instead. Anyway, tak kisah kot, janji dapat jalan kaaaaaaaaan!!!!

Sebenar nye I nih tengah GERAM sesangat. Ceritera nye begini, kite travelholic memang memahami orang yang travel beranak pinak ni, so selalu nye nak tolong depa nih especially if nampak muka cam baik and bersih. Tadi kat KLIA, tengah tunggu lift nak turun gi ERL station (from 3rd floor [Arrival] to 1st floor [ERL]), nak jadi kan cite, lift tak leh tekan turun; dia stop tuk naik jek; THUS I pun bawak turun luggage gedabak dari trolley and ikut lift untuk NAIK, dengan harapan that bila nak turun tuh; leh TOLONG TEKAN TINGKAT 3 so that orang yang dok tunggu bersama sama tadi tuh leh turun ler (since button rosak kaaan).

So, ada satu family of 3 adult and 2 kids nih (with luggage berbagai); I tolong ler hold the lift bagi depa masuk (niat baik sebab tadi noticed diarang tak dapat masuk coz lift was fullhouse kan- cam kesian pulak). Bila sampai jek tingkat 1 ie ERL station, trolley anak dia block ujung pathway I, I suruh ler ngan baik "I think you need to get out first" sebab alang alang diarang nak turun at 1st floor. Si anak keluar then followed by 2-3 lagi, THEN dia masuk balik lift and mengata "Patut nye dia keluar dulu" to me!!! Ek ellaaaa.... eh diarang ni nak gimana? Nak naik balik ke? If so, awat lak ikut lift turun kan???

Punya ler GERAM, mulut terus kata "apahal korang ajar!".

Dah ler barang shopping dia jatuh tadi kite tolong angkat!!! Hajat hati memang nak tolong senang kan keje dia anak beranak, bongok nye orang.

If one naik lift dari arrival hall floor, I assume the person akan turun ke carpark atau ERL, bukan nye ada tingkat bawah from ERL train tuh (ie Basement "0" or "-1" ?!?!). So I ingat kan diarang nak naik ERL ler.... Awat tak cakap kat I that whole family nak naik tingkat atas instead, tobat I sure akan JULANG LUGGAGE GEDABAK tuh so tak menyusah kan dia... Geram sangat sebab dia sempat sound orang yang nak nolong ARGHHHHHHHH....



Ok, train dah nak sampai KL Sentral, chat malam ni kay!


12 comments:

fatt said...

pening aku baca sbb byk nau typo..HAHAHAHA

patutnya ko sound je balik...aku kdg2 geram jgk dgn org yg naik lif, duduk depan tapi takmo kasi laluan utk org belakang kuar...mcm la lif tu takleh tunggu dia masuk balik..budusss!!

BlueEwoke said...

Memang kurang hajar...org buat baik, dibalas dgn taik...

Note: Kitorg tak beli apa2 tiket pn semalam, Cawan saja je buat lawak bodoh kat semua org!! hahaha

bdk2 @ John said...

adeh lily...pening aku cuba nk digest ayat ko nih. tp dh fhm ni...mesti kes geram nk blog bout it cepat2 time tgh geram. aku imagine to tgh type smbil tekan keyboard kuat2 *tanda geram*

kuang ajar ok org cmtu..tak berterima kasih langsung!!! choyyyy...

ok, semalam chawan dh propa giler. aku dh gelabah dh kat umah ni haaa!!!

Jom Travel said...

lily, saya pun xfaham. yg saya faham, mamat tu kurang ajar, n u geram sgt2. mcm john cakap la, mungkin tgh geram gile, typo pun typo la.. ok, hope cool down dari holiday yg best tu. salam.

Ely Hasrul said...

lily aku paham! hahahah nmpak sgt kuat gossip. bongok & bongkak? huyuh complete punye bodoh sombong haha..

kalu aku, kompom aku ckp 'akak nih baru balik dari negara mana dh smpai tak tau nk berbudi bahasa, bertolak ansur....' haihhhhhhhh

patu bleh gak disambung dgn 'sy nih dh la geram xdpt nk rebut teket rm0.10 AA..' hahahah okeh itu aku lawak aje..

bdk2 @ John said...

ayat kak ely lawakkkkkk!!!! kahkahkah!!!

Lily Riani said...

Hahhahha.... First time blog dari iPhone cam tuh ler rupa nye... Sat gi i dah segar i akan buat correction n reply. Hahhahha... Reply pun dari iPhone gak tobat byk error, lantakler, kuang kuang kuang...

Biqque said...

ya Allahhhhhhhhhhhhhh ayat tunggang langgang! hahahahahaha!

patut ko starlite je dahi dia...pelepap!

Lily Riani said...

fatt,

aku scanned panadol and email ko tuk pengubat pening, ko dah recevie belum? hahaahha...

aku setuju, bukan nye pintu LRT ko takut tak sempat masuk kan. bongok. manners makes the extra mile.

na,

tertipu giler giler nih...ish!

john,

ko leh digest $$ ajek kan... perkataan ko susah nak decipher. ehheheh.... aku still pissed sbb dia siap jeling. ish!...

itu ler... aku jeles nih... nak plan gak lah.

JT,

ehheheh... type dalam geram and from iphone cam nih ler jadi nye. HAHAHAH.... but you are right.

Lily Riani said...

ely,

next time i need to merge to your character baru leh sound kau kau. ehhehehhe.... sure rasa powerful giler masa tuh.

john,

ditto!

biq,

HAHAHAH.... enw word just learnt - STARLITE!

kemang said...

mak ai...kuang ajak gila..len kali bg penampor je..ahaha :p

Janggel said...

fuh mmg sungguh kuang asam!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...