Friday, December 30, 2011

Bulan-Ku @ Mai-mon in Paksa Rela 2011

Nih keje giler, so far memang sahih sahih tak penah buat entry opening or closing of any year. New year pun I tak celebrate, selalunye tito sambil di-iringi oleh dengkuran sendri sendri (sambil 3 ekor kucing memerhati dengan pelik nye).

Akan tetapi..... jeng jeng jeng...., kali ni lain skeeeet, baru kenal ramai blogger baru - Rodiah bersama partner nye Hamid, Fattimatunzaharah, Leman Yusop, Aaron@Harun, Cik Aloyah, Osman, Cik Puan Lela Manja, Mutalib@Ghafur, Rofe'ah Kutip (punya malas nak type, siap copy/paste dari Chawanna nye blog, tak authentic langsuang - nama sendri pun almost nak copy/paste gak, cam bodoh boleh?!), tengok depa nye entry cam best lak; ala ala kekonon nak turut serta berduet (or berboria reramai) in this trending but cam payah jek nak crack THE brain for ideas; lagi krek otak nih (short circuit) ada ler.

Pikiq punya pikiq, memula nak buat cam si polan nye entry, then si minah tuh kot, then cam si dia nih lah... ish! ish! Nak bertolak ansuq ngan kepala sendri memang tersangat ler payah nye. At the end, entry ngek ngok nih jek ler noh...nasib ler korang. Nih pun dok pikiq gambar apa nak letak (lagi satu masalah pulak doh!!!). Hemm... susah susah, gambar-less ler jawabnye. CHUP!!!! Yang best nye, si Icam pun ada this trending entry.... ARGHHH!!!!!! Pressured!

But one thing for sure ler kan, I suka sangat meeting all the folks yang not only shared the same passion but also sekepala. Seriously, even I nih ENVY kat DIRI I!
  
Bulan-Ku, sila JANGAN jealous terhadap Mai-mon OKAY! 

I tak sabo sabo tunggu Redang & USS (dah siap pikiq nak pakai baju apa, DRAMA dak?!)

Pendek kan cite, this year I took up regional job (Asia Pacific konon ler) dengan harapan nusa & bangsa tuk menerjah negeri lain (ie mencapai 47 negara(s)); but punya ler sebok memanjang, tak dapat ler travel under company (nak bernapas dalam lompoq pun payah masa nih, bab cuti tuh kirim salam awal awal ler). Cuma gi Hong Kong & Japan as hadiah MVP jek...

Atas dasar stress yang tak terhingga, I return back to country role! Hasil nye, dengan serta merta cabut gi Greece & Romania (jakun lama tak travel kan), for a travelholic - kompem penyeksaan masa tuh sebab tak leh jengjalan!

Skarang lak, sebab kesian kat adek plus nak maximise cuti wajib nih, angkut bag again gi Japan, cuma kali nih Kyoto & Osaka. Nanti kan entry I yek yek yek.... tunggu tauuu...

Next year nye plan ADALAH.....

UNTUK TAK ADA PLAN!!!!

Changgih manggih dak!!! 



Psst : Sebenar nye sebab tak da duit dah and nak cari kaki gi Taiwan & Xian.

12 comments:

bdk2 @ John said...

motif sume guna nama klasik ni weyyyy!!!!! hahaha...entry i xmo guna nama2 klasik nih! hahaha.

kaki utk ke xian and taiwan, pls count me in ok~ ;p

Janggel said...

Bravo!!! Akhirnya berjaya jugak u siapkan entry ni!!!! Hahahhahaah..

Nak ikot piiiiiiii!!!!!

Ely Hasrul said...

tau dak tis yr aku mmg tak g memana pon!.. g bangkok pon psl bisnes, muncung2 papi sbb xdpt nk jalan haha..

2012 sume bergantung lelagik dgn penambahan anggota keluarga... mintak3 kitorg leh smpai greece gak eh tetiba haha..

cik mai-mon cpt update tauuu

MasZuber said...

mai-mon?? allolololoo kiut!

happy NU year lily. aku tak percaya ko plan takdak plan! ;p

Rafael Lam said...

Happy New Year!!

Ainul Arina Madhiah said...

takde plan? habis yang xian and taiwan tu? =p

happy new year akak~

fatt said...

lily,
kelentong le ko tade duit, kang tetiba taraaaa....dah berdesup tah ke mana2...tapi kalau buat plan adhoc ni best jgk. aku clueless psl Taiwan sbb aku tak pasti apakah X factor yg boleh menarik aku utk ke sana. mungkin hasil terjahan ko boleh menimbulkan minat aku..mana tau kan! so aku rasa elok ko pegi :)

selamat tahun baru 2012 utk ko. semoga tahun ini lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya :)

Bananazą®‡ said...

Happy New Year 2012

Cawan said...

ping us in kalo plan ke Taiwan tu.. kot2 laaa kena tarikh n budget nye.. he hee..

Lily Riani said...

john,

no prob, i need your 2012 travel calendar tho, nak make sure ada enough gap.

janggel,

same to you yek, bg 2012 travel plan so that tak clash and you & john leh join. ehheh....

ely,

i doa kan you dpt bertravel in 2012... insyaallah... :)

Janggel said...

Kekeke lily..plan 2012 i tak banyak pon tapi bulan 3,5,9 dah takleh kaco hehehehe...nak join boleh kekeke.

Biqque said...

u takde plan pun bleh TETIBA je gi sana sini hahahaha!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...